Това ли е бъдещето? Opel готви 8 електрически модела до 2021 г.

Електрифицирането на цялата гама на марката - до 2024 г.
30 окт 2019 11:41, Красимир Ангелов
15
Това ли е бъдещето? Opel готви 8 електрически модела до 2021 г.
Снимка: Reuters

Германският автомобилен производител Opel обяви, че планира да представи 8 електрически модела до 2021 г.

Решението на компанията е част от програмата "PACE!", която представлява по-мащабно намерение за електрифициране на цялата гама на Opel до 2024 г.

Според Михаел Лошелер, изпълнителен директор на марката, бъдещите модели от тази програма ще бъдат показани скоро след новите Corsa-e и Grandland X Hybrid 4. Той добави, че планът за електрификация ще бъде ключов за придържане към бъдещите еконорми в Европа и че осъществяването на подобно решение е незаменима част от стремежа към по-малко замърсяващи автомобили.

Първите два модела от мярката ще бъдат електрически версии на Vivaro и Mokka X. Подобен тип задвижване ще бъде използван и в Combo и Combo Life, а след това и за Zafira Life. Най-важният такъв модел обаче ще бъде следващото поколение на Astra.

Собственикът на Opel - групата PSA, също възнамерява да електрифицира голяма част от моделите на Peugeot, Citroen и DS, като това трябва да бъде факт до 2025 г.

Не е изключено и всеки модел на френската компания, произведен след 2019 г. също да бъде напълно електрифициран или представен в хибридна версия.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Opelелектрически модели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Коментиращ преди 4 години
Сащ викна срещу "манипулирания" дизелгейт и край, овцете по света започнаха да блеят!!!Ел коли има още от преди мн поколения! Проблемът е с енергията, която им трябва за да работят! Не може един популист да свърже последователно хиляди батерии от телефон и да го наричат едва ли не гений?!Светът още не е дорасъл за преминаване изцяло на ел двигатели, тъй като няма достатъчно ефективни ВЕИ, които да задоволят нуждите на човечеството!Всичко останало е див популизъм!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Тези мислят да се коалират, дори без конкурентите им да си мръднат пръста! Предвидливите фирми си изнасят производството извън ЕС, където не се измислят *** еконорми!
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещи гнилочи
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новината стои много добре до друга от тези дни- в Калифорния поради проблеми с тока много хора не могат да си зареждат електромобилите и да се придвижват. Все още няма отговор на два важни въпроса- кой ще произвежда и пренася толкова енергия(не става с ВЕИ- зависят от времето) и кой и как ще рециклира батериите(много силни замърсители).
8
24
 
9
 
! Отговори
Коко преди 4 години
По принцип опел няма как да е бъдещето. Дори полицаите ги карат само новобранците и тия пред пенсия :)) Най-добрия опел е продадения опел.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво е бъдещето? Големи спецове, голяма работа. Сигурно е микроядрени реактори да има в колите, че и в къщите. Или пък да черпят направо енергия от вакуума. Хората мислят, работят, смятат всички +/- и така са решили-това е най-реалистичното и изпълнимо за момента. Фантастиката за писателите.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Електрифицирането на цялата гама на марката - до 2024 г." е ПРЕКАЛЕНО амбициозна цел. Особено като се има предвид, че трябва да бъде изградена и инфраструктура от зарядни станции.
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мария АтанасоваПотърсете професионална помощ! На всеки може да се случи вашето.
4
12
 
8
 
! Отговори
Мария Атанасова преди 4 години
Аз смятам, че това е един ГОЛЯЯЯМ балон, поредният! Както ел-а, така и трицилиндровите/даунсайзинга. Още повече пък за нас - потребителите n-та ръка дрехи, пералнми, перфоратори/циркуляри, превъртяни километри, жени... Опаковката/порно-визията продават- закона на Тръмп и *** Янки, които ***'ха мамата на ****та Европа и Средната класа. ЗАТОВА Фолксваген ЩЕ строи завод в Турция - заради бъгавите евро норми и *** на високо ниво. Те(VW) си правят TDI,под предтекст Близък изток, ние KWh
3
3
 
13
 
! Отговори
Opel Maniac преди 4 години
Гамаата с Опели задвижвани на олио също набира скорост унас. Най-добрия модел.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Не знам за това. Всяка компания се надпреварва, за да обяви повече и по-разнообразни модели, а на места елекроразпределителни компании, производители и прочие, влагат милиарди, защото очакват, да изземат функциите на безниностанциите. А и с батерии, които вече се доказаха способи, да преживеят по над 260 000 км, зареждане за 45 минути на станцията, което е малко по-евтино от бензина, или вкъщу, което е по 4-5 пъти по-евтино от бензина, изобщо не изглежда "небъдещо".
1
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато повечето коли на пътя станат електрически, тогава ще разберете, че това не е бъдещето.